7 ползи за дълъг живот с NMN (никотинамид мононуклеотид)

23.04.2020 15:24:31

7 ползи за дълъг живот с NMN (никотинамид мононуклеотид)

Не бихме могли да се радваме на здравословен живот, ако телата ни не произвеждат енергия. За съжаление с напредване на възрастта постепенно ставаме все по-малко енергични, защото телата ни произвеждат по-ниски нива на NAD+ (nicotinamide adenine dinucleotide). С добавката NMN (nicotinamide mononucleotide) можем да повишим тези нива до степен по-високи от всякога.

Естественото химично съединение, наречено NMN, компенсира загубата на енергийно производство. Намалява типичните признаци на стареене като: наддаване на теглото; загуба на чувствителност към инсулин; спад на физическата активност и др.

Изследователи като Дейвид Синклер (David Sinclair) откриват, че прилагането на NMN подпомага скелетните мускули и енергийния метаболизъм, като подобрява функцията на митохондриите, които функционират като клетъчни електроцентрали.

Приемайки никотинамид мононуклеотид (НМН) се наблюдават:

  1. По-малко телесна маса в напреднала възраст, дори ако се консумира повече храна. Вероятно защото засиленият метаболизъм генерира повече енергия за физическа активност;
  2. По-добра функция на ретината, както и повишено производство на сълзи, а те често се губят със остаряването;
  3. Подобрена инсулинова чувствителност, дори когато се коригират разликите в телесното тегло.

NAD+ има два основни роли в човешкото тяло. Помага хранителните вещества да се превърнат в енергия като ключов играч в метаболизма. Също така работи като помощна молекула за протеини, които регулират друга биологична активност. Тези процеси са невероятно важни, защото са отговорни за регулирането на оксидативния стрес и циркадните ритми, като същевременно поддържат здравето на ДНК и поддържат хората здрави за по-дълго време.

За съжаление нивата на NAD+ намаляват с напредване на възрастта, а не може просто да консумираме директно тази молекула, за да компенсираме нейния спад в тялото. Ето защо не е необходим NMN предшественик на NAD+, който ще повиши нивата до степен по-висока от всякога.

 

1. НМН спира стареенето на кръвоносните съдове и подпомага за растежа на мускули

Съдовото стареене причинява много заболявания - сърдечносъдови, неврологични, загуба на мускули, крехкост и др. С напредване на възрастта най-малките кръвоносни съдове в нашите тела изсъхват и умират, намалявайки притока на кръв към органи и тъкани.

Дейвид Синклер е професори в Харвард и есред най-известните учени за борба със стареенето в света. Той съобщава, че НМН обръща стареенето в кръвоносните съдове и възстановява мускулната сила, като същевременно увеличава издръжливостта при упражнения. Проучване за 2018 г. използва НМН като предшественик за повишаване на нивата на NAD +. Коментирайки проучването, д-р Синклер каза:

Открихме начин да обърнем съдовото стареене, като засилим присъствието на естествено съществуващи молекули в тялото, които усилват физиологичния ефект на упражненията. Подходът стимулира растежа на кръвоносните съдове и повишава издръжливостта и помага за справяне с спектъра от заболявания, които възникват при съдовото стареене. 

Старите кръвоносни съдове стават глухи за сигналите на мускулите от упражнения, коетос напредване на възрастта води до свиване на мускулите и намален капацитет за упражняване и растеж на нови кръвоносни съдове. Тази загуба и слабост на мускулната тъкан, която се проявавя с остаряването, е състояние, наречено саркопения. Физически неактивните хора губят 3% до 5% от мускулната си маса всяко десетилетие след 30-годишна възраст. А от 75 г. нататък се наблюдава мускулно изтръпване, дори при упражнения. Всяка загуба на мускулна маса има значение, защото намалява силата и подвижността, което често води до нестабилност и по-голям шанс човек да падне и нарани

Сигналното кръстосано говорене между кръвоносните съдове и мускулите изисква NAD+ и Sirtuin1 (SIRT1). NAD+ подсилва SIRT1, което от своя страна дава възможност за сигнален разговор между мускулите и кръвоносните съдове. Проблемът е, чес напредване на възрастта NAD+ и SIRT1 намаляват и в крайна сметка вече не могат да изпълняват ролята си на интерфейс между мускулите и кръвоносните съдове.

 

2. NMN успява да намали телесните мазнини

Отслабването е често срещана борба при безброй хора по света. NMN е мощен хранителен съюзник в усилията за отслабване, защото намаля инсулиновата резистентност, подобрява глюкозния толеранс и подобрява митохондриалната дисфункция. Три фактора, които допринасят за упоритите проблеми с теглото.

Shin-ichiro Imai, доктор на медицинските науки, проведе експеримент, за да провери дали NMN може да увеличи нивата им NAD+. Резултатите бяха толкова потресаващи, че списание Time написа заглавна статия за експеримента. Изследоването показва, че стареенето може да бъде променено с добавяне на NMN.

 

3. НМН увеличава енергията и физическите постижения

Митохондриите са енергийните централи на клетките. В проучване на д-р Shin-ichiro Imai, след НМН иследваните обекти са много по-енергични и имат по-добро производство на енергия от своите митохондрии. Най-важният NAD+ прекурсор за митохондриален синтез е НМН, който помага за превключване на първичения източник на енергия от глюкоза в мастни киселини. Общите резултати от експеримента „категорично подсказват, че НМН има значителни превантивни ефекти срещу свързано с възрастта нарушение на енергийния метаболизъм.

 

4. NMN подобрява чувствителността към инсулин

След прием на NMN се наблюдава много по-добра чувствителност към инсулин, а това означава по-малко диабет. Дори по-голямо телесно тегло NMN оказва по-добра чувствителност към инсулин.

 

5. NMN подобрява сърдечната дейност

Човешкото сърце изисква непрекъснато снабдяване с аденозин трифосфат (ATP), за да подхранва мускулните си контракции и да поддържа живота. ATP e молекула, известна в биохимията като "молекулна валута" на вътреклетъчния трансфер на енергия. Тя съхранява и транспортира химическа енергия в клетките. Липсата на ATP в сърцето, което може да наруши сърдечната и съдовата функция и да допринесе за развитието на сърдечно-съдови заболявания.

NMN повишава сърдечните нива на ATP и значително подобрява здравето на сърцето, защото той помага за биосинтезата на NAD+, който е основен субстрат в ATP-продуциращите реакции. Важното е, че NMN също намалява стареенето на артериите и съдовата дисфункция, две явления, които играят решаваща роля в патогенезата на сърдечно-съдовите заболявания.

 

6. Симптомите на Алцхаймер се подобряват с НМН

Алцхаймер е хронично невродегенеративно заболяване, което обикновено започва бавно и се влошава с течение на времето. Най-често срещаният ранен симптом е затруднение при запомняне на скорошни събития или информация (краткосрочна загуба на памет).

Въпреки че близо 60% от световното население смята, че болестта на Алцхаймер е типична черта на стареенето, това не е така. Тя може да бъде избегната.

Учени пък смятат, че болестта на Алцхаймер се причинява от комбинация от генетични, начин на живот и фактори на околната среда, които влияят на мозъка с течение на времето, като генетиката е най-незначителната причина.

Точните причини за болестта на Алцхаймер не са напълно изяснени, но в основата стоят проблеми с мозъчните протеини, които не функционират нормално, нарушават работата на мозъчните клетки (невроните) и отприщват редица токсични събития. Ако невроните са повредени, те губят връзки помежду си и в крайна сметка умират.

Увреждането най-често започва в областта на мозъка, която контролира паметта, но процесът започва години преди първите симптоми. Загубата на неврони се разпространява по някакъв предсказуем модел към други региони на мозъка. До късния стадий на заболяването мозъкът се е свил значително.

Добрата новина е, че NMN може да помогне за намаляване на причините за болестта Алцхаймер. Проучване, публикувано през 2107 г., става ясно, че NMN намалява производството на β-амилоиди, тежестта на амилоидната плака, синаптичната загуба и възпалителните реакции.

 

7. НМН помага за поправянето на засегнато ДНК

ДНК-то е в основата на физиологичната функция на тялото. Когато правилната експресия на ДНК-то е нарушена поради нездравословна диета, токсини от околната среда и стареене, тогава могат да се развият хронични състояния на здравето, като рак, диабет и неврологична дисфункция. НМН помага да се предотвратят неблагоприятни промени в генната експресия чрез поправяне на повреденото ДНК.

Коментари

инж Цветанка Владова
инж Цветанка Владова 09.03.2022 За моите 82 години приемането на НМН е експеримент, защото вярвам в науката. Нямам болест на кръвоносната система, диабет или бъбречни отклонения- затова от 18 02/22 започнах да го прилагам и благодаря, както на хората, довели го до България, така и на д-р Дейвид Синклер! Моите баби са живели в балкана- около ДРЯНОВО над 105 години. Дядовците са загивали във войните.

Остави коментар

Дълголетие

Дълголетие и здрави старини

7 ползи за дълъг живот с NMN (никотинамид мононуклеотид)

7 ползи от NMN (никотинамид мононуклеотид)

NMN спира стареенето на кръвоносните съдове. Намаля телесните мазнини. Увеличава енергията. Подобрява чувствителността към инсулин и сърдечната дейност.... NMN спира стареенето на кръвоносните съдове. Намаля телесните мазнини. Увеличава енергията. Подобрява чувствителността към инсулин и сърдечната дейност.... 2020-04-23T22:04:38+03:00 7 ползи за дълъг живот с NMN (никотинамид мононуклеотид)

<p>Не бихме могли да се радваме на здравословен живот, ако телата ни не произвеждат енергия. За съжаление с напредване на възрастта постепенно ставаме все по-малко енергични, защото телата ни произвеждат по-ниски нива на NAD+ (nicotinamide adenine dinucleotide). С <a title="Никотинамид мононуклеотид" href="https://organico.eu/tags/nmn">добавката NMN</a> (nicotinamide mononucleotide) можем да повишим тези нива до степен по-високи от всякога.</p> <p>Естественото химично съединение, наречено&nbsp;<a title="Никотинамид мононуклеотид" href="https://organico.eu/tags/nmn">NMN</a>, компенсира загубата на енергийно производство. Намалява типичните признаци на стареене като: наддаване на теглото; загуба на чувствителност към инсулин; спад на физическата активност и др.</p> <p>Изследователи като Дейвид Синклер (David Sinclair) откриват, че прилагането на NMN подпомага скелетните мускули и енергийния метаболизъм, като подобрява функцията на митохондриите, които функционират като клетъчни електроцентрали.</p> <p>Приемайки никотинамид мононуклеотид (<a title="Никотинамид мононуклеотид" href="https://organico.eu/tags/nmn">НМН</a>) се наблюдават:</p> <ol> <li>По-малко телесна маса в напреднала възраст, дори ако се консумира повече храна. Вероятно защото засиленият метаболизъм генерира повече енергия за физическа активност;</li> <li>По-добра функция на ретината, както и повишено производство на сълзи, а те често се губят със остаряването;</li> <li>Подобрена инсулинова чувствителност, дори когато се коригират разликите в телесното тегло.</li> </ol> <p>NAD+ има два основни роли в човешкото тяло. Помага хранителните вещества да се превърнат в енергия като ключов играч в метаболизма. Също така работи като помощна молекула за протеини, които регулират друга биологична активност. Тези процеси са невероятно важни, защото са отговорни за регулирането на оксидативния стрес и циркадните ритми, като същевременно поддържат здравето на ДНК и поддържат хората здрави за по-дълго време.</p> <p>За съжаление нивата на NAD+ намаляват с напредване на възрастта, а не може просто да консумираме директно тази молекула, за да компенсираме нейния спад в тялото. Ето защо не е необходим&nbsp;<a title="Никотинамид мононуклеотид" href="https://organico.eu/tags/nmn">NMN</a> предшественик на NAD+, който ще повиши нивата до степен по-висока от всякога.</p> <h2>&nbsp;</h2> <h2>1.&nbsp;<a title="Никотинамид мононуклеотид" href="https://organico.eu/tags/nmn">НМН</a>&nbsp;спира стареенето на кръвоносните съдове и подпомага за растежа на мускули</h2> <p>Съдовото стареене причинява много заболявания - сърдечносъдови, неврологични, загуба на мускули, крехкост и др. С напредване на възрастта най-малките кръвоносни съдове в нашите тела изсъхват и умират, намалявайки притока на кръв към органи и тъкани.</p> <p>Дейвид Синклер е професори в Харвард и есред най-известните учени за борба със стареенето в света. Той съобщава, че&nbsp;<a title="Никотинамид мононуклеотид" href="https://organico.eu/tags/nmn">НМН</a>&nbsp;обръща стареенето в кръвоносните съдове и възстановява мускулната сила, като същевременно увеличава издръжливостта при упражнения.&nbsp;<a title="Проучване на Дейвид Синклер" href="https://www.cell.com/cell/fulltext/S0092-8674(18)30152-1" target="_blank" rel="noopener">Проучване</a> за 2018 г. използва&nbsp;<a title="Никотинамид мононуклеотид" href="https://organico.eu/tags/nmn">НМН</a>&nbsp;като предшественик за повишаване на нивата на NAD +. Коментирайки проучването, д-р Синклер каза:</p> <blockquote> <p>Открихме начин да обърнем съдовото стареене, като засилим присъствието на естествено съществуващи молекули в тялото, които усилват физиологичния ефект на упражненията. Подходът стимулира растежа на кръвоносните съдове и повишава издръжливостта и помага за справяне с спектъра от заболявания, които възникват при съдовото стареене.&nbsp;</p> </blockquote> <p>Старите кръвоносни съдове стават глухи за сигналите на мускулите от упражнения, коетос напредване на възрастта води до свиване на мускулите и намален капацитет за упражняване и растеж на нови кръвоносни съдове. Тази загуба и слабост на мускулната тъкан, която се проявавя с остаряването, е състояние, наречено саркопения. Физически неактивните хора губят 3% до 5% от мускулната си маса всяко десетилетие след 30-годишна възраст. А от 75 г. нататък се наблюдава мускулно изтръпване, дори при упражнения. Всяка загуба на мускулна маса има значение, защото намалява силата и подвижността, което често води до нестабилност и по-голям шанс човек да падне и нарани</p> <p>Сигналното кръстосано говорене между кръвоносните съдове и мускулите изисква NAD+ и Sirtuin1 (SIRT1). NAD+ подсилва SIRT1, което от своя страна дава възможност за сигнален разговор между мускулите и кръвоносните съдове. Проблемът е, чес напредване на възрастта NAD+ и SIRT1 намаляват и в крайна сметка вече не могат да изпълняват ролята си на интерфейс между мускулите и кръвоносните съдове.</p> <h2>&nbsp;</h2> <h2>2.&nbsp;<a title="Никотинамид мононуклеотид" href="https://organico.eu/tags/nmn">NMN</a> успява да намали телесните мазнини</h2> <p>Отслабването е често срещана борба при безброй хора по света.&nbsp;<a title="Никотинамид мононуклеотид" href="https://organico.eu/tags/nmn">NMN</a> е мощен хранителен съюзник в усилията за отслабване, защото намаля инсулиновата резистентност, подобрява глюкозния толеранс и подобрява митохондриалната дисфункция. Три фактора, които допринасят за упоритите проблеми с теглото.</p> <p>Shin-ichiro Imai, доктор на медицинските науки, проведе <a title="Съставка на броколи забавя стареенето" href="https://time.com/4547919/this-compound-in-broccoli-can-slow-aging/" target="_blank" rel="noopener">експеримент</a>, за да провери дали&nbsp;<a title="Никотинамид мононуклеотид" href="https://organico.eu/tags/nmn">NMN</a> може да увеличи нивата им NAD+. Резултатите бяха толкова потресаващи, че списание <strong><em>Time</em></strong> написа заглавна статия за експеримента.&nbsp;Изследоването показва, че стареенето може да бъде променено с добавяне на&nbsp;<a title="Никотинамид мононуклеотид" href="https://organico.eu/tags/nmn">NMN</a>.</p> <h2>&nbsp;</h2> <h2>3.&nbsp;<a title="Никотинамид мононуклеотид" href="https://organico.eu/tags/nmn">НМН</a> увеличава енергията и физическите постижения</h2> <p>Митохондриите са енергийните централи на клетките. В <a title="Проучване за повижаване на енергията чрез NMN" href="https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1550413116304958" target="_blank" rel="noopener">проучване</a> на д-р Shin-ichiro Imai, след&nbsp;<a title="Никотинамид мононуклеотид" href="https://organico.eu/tags/nmn">НМН</a> иследваните обекти са много по-енергични и имат по-добро производство на енергия от своите митохондрии. Най-важният NAD+ прекурсор за митохондриален синтез е&nbsp;<a title="Никотинамид мононуклеотид" href="https://organico.eu/tags/nmn">НМН</a>, който помага за превключване на първичения източник на енергия от глюкоза в мастни киселини. Общите резултати от експеримента &bdquo;категорично подсказват, че&nbsp;<a title="Никотинамид мононуклеотид" href="https://organico.eu/tags/nmn">НМН</a>&nbsp;има значителни превантивни ефекти срещу свързано с възрастта нарушение на енергийния метаболизъм.</p> <h2>&nbsp;</h2> <h2>4.&nbsp;<a title="Никотинамид мононуклеотид" href="https://organico.eu/tags/nmn">NMN</a>&nbsp;подобрява чувствителността към инсулин</h2> <p>След прием на&nbsp;<a title="Никотинамид мононуклеотид" href="https://organico.eu/tags/nmn">NMN</a> се наблюдава много по-добра чувствителност към инсулин, а това означава по-малко диабет. Дори по-голямо телесно тегло&nbsp;<a title="Никотинамид мононуклеотид" href="https://organico.eu/tags/nmn">NMN</a> оказва по-добра чувствителност към инсулин.</p> <h2>&nbsp;</h2> <h2>5.&nbsp;<a title="Никотинамид мононуклеотид" href="https://organico.eu/tags/nmn">NMN</a>&nbsp;подобрява сърдечната дейност</h2> <p>Човешкото сърце изисква непрекъснато снабдяване с аденозин трифосфат (ATP), за да подхранва мускулните си контракции и да поддържа живота. ATP e молекула, известна в биохимията като "молекулна валута" на вътреклетъчния трансфер на енергия. Тя съхранява и транспортира химическа енергия в клетките. Липсата на ATP в сърцето, което може да наруши сърдечната и съдовата функция и да допринесе за развитието на сърдечно-съдови заболявания.</p> <p><a title="Никотинамид мононуклеотид" href="https://organico.eu/tags/nmn">NMN</a> повишава сърдечните нива на ATP и значително подобрява здравето на сърцето, защото той помага за биосинтезата на NAD+, който е основен субстрат в ATP-продуциращите реакции. Важното е, че&nbsp;<a title="Никотинамид мононуклеотид" href="https://organico.eu/tags/nmn">NMN</a> също намалява стареенето на артериите и съдовата дисфункция, две явления, които играят решаваща роля в патогенезата на сърдечно-съдовите заболявания.</p> <h2>&nbsp;</h2> <h2>6.&nbsp;Симптомите на Алцхаймер се подобряват с&nbsp;<a title="Никотинамид мононуклеотид" href="https://organico.eu/tags/nmn">НМН</a></h2> <p>Алцхаймер е хронично невродегенеративно заболяване, което обикновено започва бавно и се влошава с течение на времето. Най-често срещаният ранен симптом е затруднение при запомняне на скорошни събития или информация (краткосрочна загуба на памет).</p> <p>Въпреки че близо 60% от световното население смята, че болестта на Алцхаймер е типична черта на стареенето, това не е така. Тя може да бъде избегната.</p> <p>Учени пък смятат, че болестта на Алцхаймер се причинява от комбинация от генетични, начин на живот и фактори на околната среда, които влияят на мозъка с течение на времето, като генетиката е най-незначителната причина.</p> <p>Точните причини за болестта на Алцхаймер не са напълно изяснени, но в основата стоят проблеми с мозъчните протеини, които не функционират нормално, нарушават работата на мозъчните клетки (невроните) и отприщват редица токсични събития. Ако невроните са повредени, те губят връзки помежду си и в крайна сметка умират.</p> <p>Увреждането най-често започва в областта на мозъка, която контролира паметта, но процесът започва години преди първите симптоми. Загубата на неврони се разпространява по някакъв предсказуем модел към други региони на мозъка. До късния стадий на заболяването мозъкът се е свил значително.</p> <p>Добрата новина е, че NMN може да помогне за намаляване на причините за болестта Алцхаймер. <a title="НМН помага при Алцхаимер" href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28330719">Проучване</a>, публикувано през 2107 г., става ясно, че NMN намалява производството на &beta;-амилоиди, тежестта на амилоидната плака, синаптичната загуба и възпалителните реакции.</p> <p>&nbsp;</p> <h2>7.&nbsp;<a title="Никотинамид мононуклеотид" href="https://organico.eu/tags/nmn">НМН</a>&nbsp;помага за поправянето на засегнато ДНК</h2> <p>ДНК-то е в основата на физиологичната функция на тялото. Когато правилната експресия на ДНК-то е нарушена поради нездравословна диета, токсини от околната среда и стареене, тогава могат да се развият хронични състояния на здравето, като рак, диабет и неврологична дисфункция.&nbsp;<a title="Никотинамид мононуклеотид" href="https://organico.eu/tags/nmn">НМН</a> помага да се предотвратят неблагоприятни промени в генната експресия чрез поправяне на повреденото ДНК.</p>

, , ,

инж Цветанка Владова инж Цветанка Владова

2022-03-09T18:09:05+02:00
За моите 82 години приемането на НМН е експеримент, защото вярвам в науката. Нямам болест на кръвоносната система, диабет или бъбречни отклонения- затова от 18 02/22 започнах да го прилагам и благодаря, както на хората, довели го до България, така и на д-р Дейвид Синклер! Моите баби са живели в балкана- около ДРЯНОВО над 105 години. Дядовците са загивали във войните.
Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки